KO SMO MI

Spoj mladosti i iskustva se pokazao kao dobitna kombinacija u svim aspektima života, te smo i mi primenili taj princip na naš rad.

Organizacija civilnog društva Institut za javna istraživanja je spoj profesionalaca i mladih, obrazovanih i iznad svega marljivih devojaka i mladića koji žele da na odgovoran, profesionalan i nadasve pristupačan način odgovore na sve izazove pred koje se stavljaju nevećinske zajednice a uz pridavanje posebne pažnje pitanjima mladih i pitanjima rodne ravnopravnosti.

Pokušaćemo da kroz mrežu kontakata koju svakodnevno razvijamo u regionu i Evropi, omogućimo poboljšanje uslova života svim ugroženim zajednicama i grupama na Kosovu kroz prezentovanje realnih informacija dobijenih sa terena čime bi doveli do poboljšanja socio-ekonomske situacije ne samo naše ciljne grupacije već i svih koji žive i rade na ovim prostorima.

 

Inkluzivnost kroz istraživanje i zagovaranje.

Unapređenje položaja nevećinskih zajednica: Istraživanje, zagovaranje, inkluzivnost.

Institut za javna istraživanja

Institut za javna istraživanja je nevladina organizacija koja poboljšava položaj nevećinskih zajednica.

Vizija organizacije je inkluzivno okruženje za sve zajednice, bez diskriminacije po različitim osnovama.

Institut za javna istraživanja analizira politike za nevećinske zajednice, poboljšava socio-ekonomsku situaciju i promoviše evropske vrednosti.

Misija

Unapređenje učešća na Kosovu

Institut za javna istraživanja je nevladina, neprofitna organizacija civilnog društva osnovana sa ciljem da poboljša položaj nevećinskih zajednica i potencijalno ugroženih socijalnih kategorija na Kosovu kroz zalaganje za njihovo efikasno i delotvorno učešće u javnom životu i procesu donošenja odluka, sa fokusom na lokalni nivo odlučivanja a samim tim i dostizanja evropskih vrednosti i standarda.

Vizija

Demokratija i održivi razvoj za sve zajednice

Vizija organizacije je da nevećinske zajednice bez obzira na religiju, političku pripadnost, etničku pripadnost, starost, radnu sposobnost i seksualnu orijentaciju žive u okruženju zasnovanom na demokratskim vrednostima i principima održivog, inkluzivnog ekonomskog razvoja.

Ciljevi

Analize javnih politika za napredak zajednica i regionalnu stabilnost

Institut za javna istraživanja će raditi na poboljšanju socio-ekonomske situacije u nevećinskim zajednicama na Kosovu, kroz istraživanja, analize i aktivnim delovanjem na planu zagovaranja održivog ekonomskog razvoja i socijalne sigurnosti putem razvoja sistema neformalnog obrazovanja. Institut za javna istraživanja će raditi na povećanju učešća građana i civilnog društva u donošenju odluka, kao preduslov za razvijeno demokratsko društvo i regionalnu stabilnost. Institut za javna istraživanja će kroz saradnju sa regionalnim i evropskim organizacijama civilnog društva promovisati i raditi na dostizanju evropskih vrednosti i regionalne stabilnosti.

Naš stručni tim

Snažni pojedinci, jedinstvena vizija

Institut će povećati učešće građana i civilnog društva za stabilnost i demokratiju.

Institut za javna istraživanja je nevladina, neprofitna organizacija civilnog društva osnovana sa ciljem da poboljša položaj nevećinskih zajednica i potencijalno ugroženih socijalnih kategorija

NGO Institut za javna istraživanja © 2024. Sva prava zadržana